Reviews
Reviews
Reviews

Cum isi minte si pacaleste Ultra Pro clientii

    Povestea este destul de lunga si incepe cu un e-mail primit de la Ultra Pro.
Acel e-mail a fost unul nesolicitat. In continut, se vorbea de un concurs cu premii, in urma caruia castigatorul ar fi obtinut un Notebook ASUS. Concursul consta in scrierea unui review al acelui Notebook. Toate bune si frumoase pana aici.
Doar ca a inceput efectiv concursul. Regulile au fost de la inceput idioate. Numarul maxim de caractere cica trebuia sa fie 2000. Pai la 2000 de caractere, scrii o impresie sau o scurta descriere... in nici un caz un review. Au doua buba: cine pune pe propriul site review-ul participa la tragerea la sorti cu 10 bilete, iar cei ce il pun doar pe forumul Ultra Pro, doar cu 1. Adica, cu alte cuvinte, reclama moca. In plus, review-ul trebuia sa contina si un link catre pseudo-concursul-tobola-falsa Ultra Pro.
Evident ca astia nu stiu nici limba romana, pentru ca ori e concurs unde castiga cel mai bun ori e tombola cu rezultat tras la sorti. La ei e tot aia. Vechea struto-camila.
Totul a culminat cu urmatorul punct al regulamentului: "Art.20. Data limita pentru inscrierea articolelor este 31 noiembrie 2008, ora 23.59." Tare bai gogilor...doar ca saraca luna Noiembrie inca are 30 de zile si nu 31 ca nu am trecut (inca) nici la Star Date nici la calendar Klingonian.
In fine...incepe in sfarsit concursul/tombola/donatia. Review-urile incep sa apara garla, doar ca nu erau de fapt review-uri, ci insiruiri de specificatii.
Apoi apare in sfarsit un review in adevaratul sens al cuvantului, cu explicatii, descrieri, poze, benchmark-uri si tot ce trebuie sa existe intr-un review civilizat. A doua zi ESTE STERS. Ce, cum, de ce si din ce cazua nu se stie (sau ba se stie - vom explica imediat). Se tipa la un moderator pe forumul lor, iar acesta binevoieste sa respunda ceva doar de dragul de a face-o, aruncand vina pe 'cat de bine vede utilizatorul pe ce buton da click'.
Review-ul este repostat. Incepe balciul. Apar tot felul de indivizi care incep si dau copy-paste la cel review cu nesimtire maxima si mai au si tupeul sa spuna ca-i al lor. Regulamentul spunea ca cine face plagiat nu are ce cauta in concurs. Da' de unde. Apare un clasament partial, unde culmea, review-ul original nu exista, dar exista cei ce l-au plagiat. Tare, nu ? In plus, se mai gaseasu si ceva insiruitori de specificatii (de care vorbeam mai devreme) si chiar unii care au dat specificatii de la alt Notebook.
Cand incepe lumea sa tipe (iar), se raspunde cum ca acel clasament este unul partial si ca aia care au postat pe site-uri participa oricum. Absolut nimic depre sirurile de specificatii sau de plagiati.
Vine in sfarsit faimoasa data de 31 (minus 1) Noiembrie, data limita a participarii. Clasament final nu s-a publicat. Tragerea la sorti (daca a existat una si ma indoiesc profund ca a existat) nu este macar tratata ca subiect. Apare in schimb un prapadit de top 4, unde-s trecuti 4 indivizi dintre care cel putin 2 nu respectau regulamentul concursului. Primul fiind penalizat pentru asta, castigator a iesit al doilea. Extrem de interesant, din moment ce se spusese anterior ca cei ce nu se conformeaza regulamentului nu pot participa la 'concurs'.
Banuiala e foarte simpla: Notebook-ul a fost dat pe sub mana, iar concursul a fost ceva de ochii lumii din care Ultra Prostii si-au scos o gramada de reclama gratis pe toate site-urile celor ce au participat la pacaleala. Si nu ar fi prima data cand un Notebook ASUS se da pe sub mana...dar asta e alta poveste.
Nota: Cine este interesat de dovezile afirmatiilor de mai sus, sa imi trimita un e-mail. Le am la loc de onoare.

     Cap in gura pentru Ultra Pro

    Ultra Prostii sunt... prosti. Si pe deasupra nesimtiti, tupeisti si fraudulosi. Intr-un singur cuvant, Ultra Pro SU[KS !.

Main Page
End of the page.
Free Web Hosting