Reviews
Reviews
Reviews

UPC su*ks

    Pentru cine mai are asa ceva, va sfatuiesc sa renuntati definitiv daca aveti cum, din multiple motive pe care vi le voi enumera chiar acum.
    1. Suport tehnic inexistent.
Dupa ce s-a facut 'centralizarea' la Bucuresti, lumea si-a luat la revedere de la orice fel de suport tehnic. Daca cineva are o problema, tre' sa stea cam jumatate de ora ascultand muzica lor de fond...si asta pe proprii bani si dupa ce a mai ascultat un set de reclame si oferte evident neinteresante din moment ce clientul este deja abonat al lor. In sfarsit...pana la urma ti se face legatura cu un operator, care habar nu are pe ce lume traieste si tre' sa stai sa dai zeci de explicatii care oricum nu te ajuta nici pe tine nici pe el.
    2. Calitatea foarte proasta a serviciilor.
Semnal TV: de slaba calitate. Daca ploua afara s-a terminat. Jumate din canale isi iau pauza. Telefon: cateodata merge, cateodata nu. E cu toane. Explicatia n-am gasit-o si nici n-am cautat-o. Internet: vai de mama lui. 20M-bit ? Cand ? Pai raspuns corect: nicicand. Am zeci de deste din diferite zile si perioade ale zile pe sepeedtest. O singura data a atins 19Mbits si inca o data 14. in Rest sub 10. Sub 10 insemnand si 100kbits. Seara merge cel mai dezastru. Nici o sansa sa faci nimic. Pe abonament de firma, ai avantajul ca ai UP=DOWN...doar ca la calitate si viteza ramane valabila aceasi poveste.
    3. Filtre.
Aici e mai mult de spus. UPC-ul este singurul provider din Romania care este blacklisted ca foloseste metode de traffic shaping. Si chiar le foloseste. Torrentii (exceptand noaptea tarziu) sunt limitati pe la 64KB/s cu sisteme sandvine. Cu sandvine-urile astea e complicat. Sunt niste 'cutiute' negre care filtreaza tot ce misca bazandu-se pe header-ul pachetelor trimise. De vreo 2 ani de cand se testau a inceput lupta intre metodele de filtrare si criptarea protocoalelor de comunicatie. Doar ca din ce am auzit, in versiunea urmatoare de firmware, se va trece la filtrare excusiva HTTP, asta insemnand ca doar ce e HTTP ramane nefiltrat, iar restul se trece la limitari. Consecinta este simpla: criptarea nu va mai conta la nimic si nu va mai trece de filtre. Ce nu e HTTP ia pauza automat si fara 'discriminare'. Filtrele astea le consider necinstite. Adica de ce lu' ala care foloseste HTTP sa ii mearga la viteza maxima si la altul care foloseste alt protocol sa ii mearga la 5% ?
    4. Sunt pur si simplu boi si nu vor sa inteleaga asta.
Uitati-va aici. Client IP = Provider Gateway:

Cat de idiot tre' sa fi sa faci o astfel de setare ?

Note: The above is a real screenshot of UPC DHCP IP configuration.
As you can see, UPC configured the client IP as being their own Gateway.
This is like trying to use your shoe as a spoon while wearing it.


     Cap in gura pentru UPC

    UPC e cel mai varza provider de internet din Romania. Ce bine ca am scapat de ei !

Main Page
End of the page.
Free Web Hosting